Varna24.bg главният архитект на Община Варна Виктор Бузев. Това са мои

...
Varna24.bg главният архитект на Община Варна Виктор Бузев. Това са мои
Коментари Харесай

Главният архитект: Дупката трябва да се превърне в място за релакс, култура и социални контакти

Varna24.bg основният проектант на Община Варна Виктор Бузев. 

" Това са мои хрумвания, мои визии като проектант и варненец, не мога да ги обвържа с мнението на цялата администрация. Когато се придобие собствеността ще се реши дефинитивно. В самото УПИ има и други съсобственици. При всички случаи се разяснява публично пространство, налично за всички жители и посетители на града със наложително експониране на археологията.

Преди да се създадат задълбочените изследвания на археологията, можем единствено да мечтаем. Трябва да забележим какво е наследството подземен, което стои и с какъв сан ще бъде оценено – дали от локално или от национално значение. От там нататък да създадем съответните задачи за планиране.

Аз съм уверен, че това е място, което е изключително важно и би трябвало посредством конкурс, най-малко народен, да се вземе решение какво да се случи с това място. Трябва да се проведат широки публични разисквания и диспути.

Смятам обаче, че публичната функционалност би трябвало да доминира, като приказвам за гласност, не за социална постройка. Трябва да остане общодостъпна социална среда за срещи, отдих, обществени контакти. Защо не да бъде построена и дребна сцена, на която да кипи културен живот? ", сподели арх. Бузев.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР